när du vaknar och känner på dig att dagen kommer gå åt helvete..

... då har du ofta rätt.
Men inte idag inte. Den här dagen har varit bra. Har tagit det superlugnt hela dagen. Ändå är jag trött. Så otroligt fruktansvärt jävla as trött. Det vart hyfsat lugnt igår, jag var duktig och städade innan vi gick och la oss. Ändå luktar det öl och gammal fylla och vart man än kollar är det små tecken på att vi haft fest. En trasig golvlampa i hallen, kapsyler på golvet, mattan är lite småfuktig av någon typ av vätska... öl?

Jag är slutkörd, A är slutkörd, katterna cp pigga.

ibland fuckar sömnen upp allt

Imorse när min telefon ringde viskade jag till andreas " svara ". Inget hände. Försökte knuffa till honom, men handen bara fortsatte. Vände mig om och han var borta. Kollade åt andra hållet och där låg Elsa. Tittade på mobilen och då var det såklart Andreas som ringde. Han hade varit och hämtat Maja hos farmor och sa åt mig att väcka Elsa och kliva upp så att vi kunde åka till dagis när de kom hem igen.
Fick upp Elsa, fixade frukost och sa skyda dig nu , pappa och Maja kommer snart.
Elsa tittar på mig med stora ögon " får dem inte se oss?"
Lilla tokfröken, haha.

Av alla mina vänner...

...var det ca 70 pers som skrev till mig på facebook, två som smsade och tre som ringde på min födelsedag.
En gammal vän till mig sa en gång (på dennes födelsedag) att "de som bara skriver på fb är så jävla opersonliga att man fan inte ens ska kalla dem för riktiga vänner".
Så om man ska tänka så känns det ju jävligt bra, har jag då, endast 5 äkta vänner eller?
Jag trodde att min telefon skulle ringa och bli smsad hela dagen, eftersom den blivit det alla andra år. Men inte i år. Och om det beror på att jag har flyttat, det vet jag inte.
Men om det är så, tycker jag att alla som har nåt emot att jag flyttat, nu efter att jag inte bott i stockholm på en månad, kan ta och stoppa upp sina jävla åsikter i röven.

Don’t dream your life, live your dream

Det har snöat hela natten. Dock ser det ut som filmsnö, så himla lätt är den.
Jag fick hem mina reebook easytone skor idag och hade tänkt gå ut och gå men det känns inte riktigt som att det går. Det är lite för halt för det tror jag. Så jag får väl sätta på mig mina vanliga skor bara... Hade tänkt ta mig ner till H&M och handla lite för presentkortet jag fick av Andreas mamma och bror igår.

If you want breakfast in bed sleep in the kitchen

Jaha, då har man blivit gammal då.
Gammal och grå.
När jag duschade imorse såg jag några gråa hårstrån, gäddhänget börjar visa sig och huden på låren börjar kännas lite slapp. Kan ju kanske bero på att jag är arbetslös också. Men väljer att skylla på åldern.

Jag införskaffade mig en ny kamera idag. En finfinfin kamera. And I love it !
Ska lära mig den bättre, sen ska ni få lite bilder.
De där bilderna jag lovar om och om igen...

lördag, ingen vanlig dag

Barnen ska på kalas, jag väntar på att familjen ska komma hit för att fira mig. På måndag blir jag gammal. Men på arbetsförmedlingen klassas man som ungdom i fem år till , tack och bock.
Är lite nyfiken vad jag får i present idag, men det kan man ju inte säga högt. Inte när man blir " vuuuuuxeeeeeeen".

true colors

När man flyttar till en annan stad. Det öppnar liksom ögonen på en. Vilka är det som svarar när man ringer eller åtminstonde ringer upp ? Vilka hör av sig och kollar hur det går och om man trivs och mår bra? Vilka hör av sig när man själv inte hör av sig? Vilka är de riktiga vännerna och vilka var det som bara tog en förgivet...?

I love my home

Efter många timmars slit på ikea och med montering igår fick vi hem och  ihop alla möbler.
Äntligen har vi super mycket plats. Massor av utrymmen och mina älskade kläder får plats.
Jag har ägnat en del av kvällen till att sortera och flytta runt barnen leksaker och våra kläder. Imorgon ska jag röja utav bara H-vete här hemma. ALLT, och då menar jag verkligen allt, ska ligga på sin plats. Det ska vara strukturerat och fint och jag ska ta mig ork till att lägga in bilder på vår lilla mini plutt lägenhet så att alla ni fina som läser och bryr er om hur jag har det får se hur det ser ut här " uppe på landet"

Vår lilla pytte pytte mini lägenhet


packpanik

Jag har alltid haft ångest över att slänga saker. Speciellt kläder. Men när man ska flytta från att ha en stor garderob plusfem extra lådor att förvara kläder i - till en lägenhet med två garderober man delar med tre andra plus TVÅ extra lådor. Då får liksom inte alla kläder plats... Så nu har jag kastat massa kläder jag knappt anväder, ändå har jag lite ångest....

Sometimes you need a new look

Ringde till fastighetsägaren idag och klagade lite. Så nu ska vi få nymålat badrum, nytt handfat och nya tapeter i hallen. Lycka! Åkte till Stockholm och till systerysters salong och fick både massa slingor och ny frisyr. Det behövdes. Har inte klippt mig sen jag tog ut löshåret i juni. Känner mig som en ny människa. Ikväll blir det middag hos min fina mamma med syster och Andreas. Sen ska jag försöka ta mig mod och ork till att packa ner mer saker. Känns alltid lite jobbigt när jag packar ner delar av mitt rum hemma.


Följ dina drömmar

När jag berättade för mina nära att jag tänkte flytta 15 mil från Stockholm var det många som skrattade, tyckte att jag var "dum i huvudet" och inte riktigt trodde mig. Tre veckor innan jag skulle flytta bröt jag snudd på ihop och kände mig så jävla övergiven. INGEN stöttade mig. Ingen var glad för min skull. Alla tyckte att det var en idiotisk idé att flytta. På ett sätt förstår jag dem. Skulle någon sagt till mig för ett år sen att jag skulle träffa en kille, vela i flera månader och sen tillslut bestämma mig för att sluta på mitt jobb och flytta 15 mil från staden jag bott i hela mitt liv. Då skulle jag också skrattat. Men nu var det så det blev. Så det är. Jag bor 15 mil hemifrån, i en stad där jag inte känner någon. Men vet ni, det här är den bästa tiden i mitt liv. Jag är inte en stressburk längre. Jag har inte ont i magen och mår illa nästan varje morgon, för första gången på tre år. Jag vill inte ut och festa varje helg, utan hellre ligga hemma på min soffa, i min lägenhet och prata i min hemtelefon. Jag saknar alla min pärlor från Stockholm varje dag - min familj och mina fina fina fina vänner, mitt jobb, alla barn och mina arbetskamrater. Men, det tar 1,5 timme med tåg eller bil. Och jag vill inget hellre än att mina fina vänner ska se att man kan trivas här , "på landet". Och som sagt, det här var min dröm, jag lyssnade mer på mitt hjärta än på de runtomkring mig. Och för första gången på väldigt väldigt länge, är jag lycklig, genomlycklig rakt igenom.

(tack mamma för att du har stöttat och hjälpt mig, jag älskar dig)

time to think about... things

Måndag. Andra veckan som arbetslös. Jag har... spenderat pengar. Men bara på nödvändiga saker ! nästan...
Ikväll blir det pannkakor till tjejerna och fiskgratäng till mig och A. Vi har infört att alla får önska en maträtt i veckan, och barnen valde makaroner&köttbullar och pannakakor. Så våra maträtter får bli i stutet av veckan för de har tjatat om sina maträtter sen vi bestämde vad vi skulle äta. Haha.
Stockholm onsdag - torsdag då A ska ta ut skruvar och bort med gips.

Ett litet litet litet hus

Någon gång i mitt liv, ska jag ha ett hus. Ett litet litet hus. Ett litet torp skulle duga. Men ändå lite större, så att alla i familjen får plats. Men inte för stort, för jag ska våga vara hemma själv. Men lite lagom sådär. Och mitt lilla hus, ska stå på en stor tomt, men ändå inte för stor för jag ska orka hålla ordning på tomten. Så om någon där ute, har ett hus, som inte är för litet och inte för stort. Med en tomt som är alldeles precis lagom. Så fyller jag år snart. Tjugo. Och jag skulle nöja mig med det i present. Faktiskt.


it sucks to be you

Kände mig döende av trötthet 19-21. Men det vände och nu har tiden rusat iväg och klockan är mitt i natten och jag är inte alls lika trött längre. Jag har ett litet reservbatteri i huvet någonstans. Älski tvingade med mig ner till hemköp runt halv nio för att han skulle köpa lite öl. Tokskallen. Och mongot kan ju inte bära någinting själv med de där två invalidstavarna han kutar runt med så jag var tvungen att följa med, fast jag låg nerbäddad i sängen och inte alls var sugen på någonting alls. Kom hem därifrån med chips, gräddfil och dipp. Fast jag inte skulle ha nåt. Och det är inte ens mitt fel. Är så trött på det där trasiga benet och invalidstavarna min kära sambo är gift med nuförtiden.
Och nu är det snö igen. Det har snöat och regnat halva dagen. Så nu till tiomiljonersfrågan. Ligger snön kvar när vi vaknar imorgon  ?

update ; Snön låg kvar, och gör det fortfarande.

Ligisten och Ruth <3


soffpotatisdag

Vi har spenderat dagen i sängen. Vi skulle ju iväg, sen började ju en fruktansvärt bra film så då kunde jag inte riktigt slita mig. Så klockan fyra klev vi upp ur sängen, åkte till Andreas mamma och hämtade kissarna. (Som bosatte sig under sängen bland några förvaringslådor vi har där.) Andra dagen på året har iallafall flytit på. Det är min första officiella dag som arbetslös. Det känns bra, hittils. Fråga om en vecka igen så får vi se vad jag säger då.

Förstajanuaritvåtusentolv

Första dagen på nya året har spenderats med huvudvärk, illamående, vingliga ben, min finfina sambo och våra fin fina vänner N&M <3


RSS 2.0